Hjem
           Datingsider
           Artikler
           Bøger
           Horoskop
 

Afhængig af flirt på nettet

Der findes omkring en million brugere af netdating i Danmark. Mange af dem nøjes ikke med at bruge nettet til at komme i kontakt med potentielle kærester, men udvikler en afhængighed af den konstante mulighed for kontakt og flirt, skriver Politiken.

"Mange oplever en overvældende positiv opmærksomhed fra det modsatte køn, som de ikke er vant til i det virkelige liv. De små flirtende breve bliver vigtige for deres selvværd, og derfor kan de simpelthen ikke slippe det igen", siger sociolog ved Netminers Institute Casper Høeg Radil. Han forsker i adfærd på nettet.

Ud fra en undersøgelse blandt 4.000 brugere kan han konstatere, at de fleste nye brugere skriver sammen med en til to personer.

Tidsslugende spiral
Men kicket ved at modtage søde ord får dem til at udvide kredsen, og pludselig korresponderer de med op mod 20 personer.

"Folk ender i en ekstremt tidsslugende spiral. Nogle har opslagstavler hængende foran sig, hvor de laver et mønster over alle dem, de korresponderer med", siger Casper Høeg Radil til Politiken.

Ifølge lederen af Center for Ludomani, Michael Bay Jørsel, kan afhængighed af netdating sammenlignes med afhængigheden af spil. Det handler om at få et kick:
"Du bliver set og hørt, og det giver et kick, som du kan blive afhængig af", siger Michael Bay Jørsel.

Kilder: Dr.dk/Politikken