Hjem
           Datingsider
           Artikler
           Bøger
           Horoskop
 

Kvinder vil have machomænd

Mere end hver anden danske kvinde går efter en klassisk machomand, viser en undersøgelse, som Europas største datingside Meetic har foretaget blandt brugere i de europæiske lande. 500 danske kvinder har deltaget i undersøgelsen ud af knap 8.000 europæiske datere.

De fleste kvinder siger nej tak til metroseksuelle mænd som efterligner f.eks fodboldikonet David Beckham. Kun hver femte kvinde går efter den type som bruger længere tid foran spejlet end dem selv.

Parterapeut og forfatter Martin Østergaard mener, at flertallet af de danske kvinder vil have en traditionel mand, fordi de netop selv er traditionelle kvinder.

- Kvinderne er søde, blide og følelsesmæssige, og de vil have deres naturlige modstykke, som er den tavse og hårde mand, der ikke går voldsomt op i udseendet, men som til gengæld har benene solidt plantet på jorden, siger han til metroXpress. Vil have maskuline mænd
Han nævner Nana Birk Larsens far i tv-serien 'Forbrydelsen' - skuespilleren Bjarne Henriksen - som en klassisk machomand, der tiltrækker kvinder.

Sexolog og parterapeut Maj Wismann mener, at kvinder slet ikke hører sammen med de moderne metroseksuelle mænd. Jo mere maskulin manden er, jo mere feminin og prinsesse-agtig føler kvinden sig.

- Kvinder vil have en maskulin mand, som er helt rolig, når kvinden spontant sætter sig ned på køkkengulvet og græder. En metroseksuel mand sætter sig bare ned ved siden af hende og græder med. Det gør kvinden utryg, siger hun.

De resterende 23 procent af kvinderne, der hverken går efter en metroseksuel mand eller en machomand, stiller kun det krav til manden, at han skal være "renlig".

Undersøgelsen afslører danske kvinders største ”turnoff” på den første date:

Fysiske turnoff:
Grimme tænder (77%)
Lavere end dem (56%)
Overvægt (43%)


Ikke-fysiske turnoff:
Dårlig ånde (91%)
Lugter af sved (88%)
Synlig makeup (55%)

De danske kvinder har også en holdning til tatoveringer, de finder dem:
Ligegyldige (30%)
Ikke attraktive (27%)
Attraktive (26%)
Sexede (14%)

Kilder: MetroXpress/Dr.dk