Hjem
           Datingsider
           Artikler
           Bøger
           Horoskop
 

Karrieredating er den seneste europæiske storbytrend

Speed dating er et minde blot, i følge en ny britisk undersøgelse fra Match.com. Den seneste trend lige nu er karrieredating – career dating. Trenden indebærer, at karrierefolk vælger at date online i stadig større udstrækning. En majoritet af de adspurgte synes, at online dating letter søgningen efter den helt rette og de fleste synes, det er enklere at finde en person, som de er interesserede i på nettet end at ”spilde” tiden på natklubber.

Mange karrierefolk hoppede ind i 2006 som singler og kan se tilbage på et år, hvor deres forhold er gået i stykker pga. stress og for meget arbejde. Utallige parforhold går nemlig itu som en følge af at mange prioriterer deres karrierer før deres parforhold. 35 % af singlerne, som opgav, at deres job engang har været grunden til et parforholds brud, sagde, at det beroede på, at kvalitetstiden sammen blev forstyrret af jobrelateret uro. Karrieresinglerne vælger nu i stedet at søge efter kærligheden med ligesindede via nettet. Hele 48 % oplever således, at deres job på den ene eller anden måde påvirker deres muligheder for at finde en partner. Men online dating gør, at selv rigtige arbejdsnarkomaner nu har tid til at finde kærligheden. Selv karrierefolkene er inderst inde romantikere også. 70 % afslører, at det vigtigste for dem faktisk er at finde en partner.

- For mange singler tager jobbet en masse tid, hvilket kan medføre at det sociale liv lider skade, og så arbejder man måske endnu mere – det bliver en slags ond cirkel. Online dating er perfekt ud fra det perspektiv, da udvalget af mulige partnere er bredt, samtidigt med at man kan lære hinanden at kende, inden man træffes første gang, og når man selv har tid, siger Helena Ehnbom, Nordisk kærlighedsdirektør på Match.com. ”Jeg traf selv min mand på nettet, og når man tænker på, hvor meget jeg arbejdede, var det en perfekt måde at træffes på.”

At career dating som trend også er slået i gennem i Danmark, skyldes muligvist at mange job kræver stadig større engagement, og at tid er blevet en mangelvare. I følge Danmarks Statistik er der cirka 1,5 millioner singler i Danmark, og heraf skønnes ca. halvdelen at have prøvet online dating.

Kilde: Match.com