Hjem
           Datingsider
           Artikler
           Bøger
           Horoskop
 

Sådan får du succes med forårsdaten

Når dagene bliver lyse og varme, vækkes lysten til at date atter til live. Som en guide til et kærlighedsfuldt forår har Helena Ehnbom, kærlighedsdirektør på datingtjenesten Match.com, samlet singlernes bedste tips til den første date. Tag initiativ, undgå løgne og hav altid en plan B er nogen af deres bedste tips.

Match.com stiller ofte spørgsmål til sine medlemmer om kærlighed og dating. Her er et sammendrag fra undersøgelserne. En vigtig konklusion på medlemmernes svar er, at forberedelse er alfa og omega for en succesfuld date. En person, som kommer med initiativ og er fuld af ideer, er mere attraktiv end en, der ikke selv har noget at komme med, ræsonnerer singlerne.

Aktiviteter:
Det er bedre at have en halvgod idé end at træffes uden forudsætninger. Og den, der har taget initiativet, bør bestemme tid og sted. Forsøg at tænke uden for rammerne: Hvorfor ikke gå en vandretur i stedet for at træffes over en middag? Sørg også for at der altid er en plan B. Hvis daten går godt, er det en god idé at vide, hvordan man forlænger den. Bliver daten mindre god, skal man kunne afslutte den uden at såre den anden person.

– Det gælder om at lægge forventningerne på ret niveau. Sats ikke på at træffe den eneste ene med det samme. Om det senere udvikler sig til kærlighed, er det bare en bonus, siger Helena Ehnbom, kærlighedsdirektør Match.com

Tøjstil:
Tænk på hvad du tager på inden daten, da det første indtryk er vigtigt. Formel tøjstil viser, at du tager en vis afstand, mens en mere ”bohemisk” stil signalerer en kunstnerisk, men måske ikke så nøjeregnende person. Tænk også på at føle dig godt tilpas i dit tøj. Din selvfølelse afspejles i, hvordan du opfører dig, og det er vigtigt, at du sender de rigtige signaler om, hvem du er.

- Selvom det er vigtigt at være tro mod sin personlige stil, kan det stadig være en god idé at vælge noget forholdsvist klassisk. Det viser i hvert fald, at du er åben over for nye indtryk og er åben for den person, du skal date, siger Helena Ehnbom.

Samtaleemner:
For at charme daten kan det være en god idé at forberede nogle samtaleemner. Tal ikke om singlelivet som noget dårligt og undgå at tale om gamle ekskærester. De færreste forelsker sig i en, de har medlidenhed med. Populære samtaleemner blandt singlerne er i stedet dagsaktuelle hændelser og fritidsinteresser.

– Sidst men ikke mindst, synes jeg, at det er vigtigt at agere selvsikkert, have selvironi og vis mængde humor, siger Helena Ehnbom

Kilde: Match.com